Excel ALS.VOORWAARDEN-functie

Samenvatting

De Excel ALS.VOORWAARDEN-functie kan meerdere logische test uitvoeren en geeft de waarde terug die overeenkomt met de eerste logische test die een WAAR-resultaat geeft. Gebruik de ALS.VOORWAARDEN-functie om meerdere logische tests te controleren zonder meerdere geneste ALS-functie te moeten gebruiken. ALS.VOORWAARDEN-functie maakt kortere, beter leesbare formules mogelijk en maakt het nesten van ALS-functie onnodig. Deze functie noemt in de Engelse Excel versie IFS. Deze functie is beschikbaar in Excel voor Microsoft 365 en vanaf Office 2019.

Syntaxis

=ALS.VOORWAARDEN(Logische_test1; waarde_indien_waar1; ….)

Argumenten

Logische_test1: Is elke waarde of expressie die kan worden geëvalueerd als WAAR of ONWAAR.

waarde_indien_waar1: Is de waarde die wordt geretourneerd indien de logische test WAAR is.

Gebruiksaanwijzingen

Gebruik de ALS.VOORWAARDEN-functie om meerdere voorwaarden te testen en een waarde terug te geven die overeenkomt met het eerste WAAR-resultaat. In tegenstelling tot de ALS-functie kunt u met ALS.VOORWAARDEN-functie meer dan één voorwaarde testen zonder te nestelen. Dit maakt formules met veel voorwaarden makkelijker leesbaar.

Argumenten worden in test/waardeparen ingevoerd. Elke test (voorwaarde) staat voor een logische test die WAAR of ONWAAR oplevert en elke waarde is gekoppeld aan de vorige test. Een waarde wordt alleen door de ALS.VOORWAARDEN-functie geretourneerd wanneer de test WAAR oplevert en de eerste test met een WAAR-resultaat “wint”. De ALS.VOORWAARDEN-functie ondersteunt tot 127 condities.

In het getoonde voorbeeld is de formule in B1:

=ALS.VOORWAARDEN(A1<60; “F”;A1<70; “D”;A1<80; “C”;A1<90; “B”;EN(A1>=90;A1<=100); “A”;WAAR;”Je scoorde meer dan 100/100″)

Opmerkingen:

Er is geen manier om een standaardwaarde in te stellen als alle tests ONWAAR teruggeven (d.w.z. een waarde indien vals). In plaats daarvan voert u WAAR in voor de laatste test en vervolgens een waarde om terug te keren als standaardwaarde indien ONWAAR. Zoals hierboven bij het voorbeeld.
Alle logische tests moeten WAAR of ONWAAR opleveren. Andere resultaten zullen een #WAARDE! foutmelding geven.
Als geen logische tests WAAR oplevert, geeft de ALS.VOORWAARDEN-functie de #N/B-fout terug.

Engels

NederlandsEngels
ALS.VOORWAARDEN ()IFS()

Filmpje

Deel dit Artikel!

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *